Sapta Puri, un projecte fotogràfic a llarg plaç

Escric estes línies a Varanasi, un dels set centres de peregrinació (o tirthas) que formen el «Sapta Puri» junt amb Ayodhya, Mathura, Haridwar, Kanchipuram, Ujjain i Dwarka. I precisament «Sapta Puri» serà el nom del projecte fotogràfic en el que mostraré, mitjançant un objetiu classic com és el 35mm, tot el que es viu i es sent al voltant d’estos vibrants llocs.

El projecte comença simplement per l’ànsia de sentir de nou la fotografia, de tornar a perdre la noció del temps mentre mire pel visor i de focalitzar tota la meua atenció en allò que passa just davant de mi. Malgrat que porte ja uns anys pegant voltes per Àsia ha arribat el moment de parar de fer fotos per a fer FOTOGRAFIA. Ha arribat el moment d’intentar traure emocions amb fotos en volta de només il·lustrar textos amb elles. Ha arribat el moment de llançar-se amb un projecte que no serà curt ni ràpid, i que em portarà de nou a patejar Índia unes quantes vegades, el país que (a dia d’avui) mes m’apassiona amb diferència.

L’ús d’un 35mm fixe ha sigut una decisió premeditada. Índia és un país que et permet buscar el cos a cos, sempre amb respecte, més fàcilment que altres països. Per tant, un 35mm disparant a curta distancia ens clava de ple en l’escena per a buscar l’acció, mirades o detalls, i allunyant-nos un poc ens permet obtindre una visió general de l’escenari.

Algunes imatges aniran pujant-se a les galeries, com la de Els ghats de Varanasi.

Sapta Puri - Ghats de Varanasi a primera hora del dia

Sapta Puri - Ghats de Varanasi a primera hora del dia

Leave a reply

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.